Attendsbloggen

Velkommen til Attendsbloggen. Her finner du nyttige artikler om inkontinens og relaterte saker.

4 tips som kan forenkle hverdagen for deg med urinlekkasje

Visste du at du kan sjekke om bleien bør skiftes uten å ta den av deg? Og hvor viktig er egentlig undertøyet du bruker for innleggets funksjon? Vi gir deg svarene på dette og andre nyttige tips som kan gi deg en enklere hverdag.
 

1. Våtindikator

Bak på bleieproduktene våre – Attends Pull-Ons, Attends Flex, Attends Slip, Attends Contours og Attends Adjustable ser du en blå linje eller blå prikker. Dette kalles våtindikator, og gir deg en indikasjon på når bleien bør byttes. 
 
Dersom linjen flyter utover og ikke holder sin opprinnelige form, kan det være et tegn på at bleien er full. Dersom linjen ikke flyter ut, kan du bruke bleien en stund til.

2. Ta av bleien på flere måter


Pull-Ons kan tas opp og ned som vanlig undertøy, men når du skal skifte produktet har du flere muligheter. Du kan ta av bleien ved å trekke den ned og av ved beina, eller du kan rive den opp i siden – alt etter hva som er enklest for deg. 
  
Attends Slip festes med tapebånd mot bleien. Den kan du ta av ved å trekke den ned og av ved beina. Du kan også bruke den blå tapen på festebåndene, da slipper du å trekke bleien ned men kan ta den av på samme måte som du tok den på. 
 
TIPS: Hvis du har festet Slip-bleiene feil slik at den ikke sitter tett nok, kan du bruke den blå tapen til å justere den. Da må du trekke av bleien ved beina når du skal ta den av.
 

3. Ekstra lekkasjebeskyttelse 

På flere av våre produkter finnes det en sperrekant langs kanten på produktet. Denne kanten heter lekkasjesperre, og som navnet tilsier gir den ekstra sikkerhet mot lekkasje. Kanten er med på å sørge for at væsken holder seg i produktet og leder væsken dit den skal være. Det er derfor viktig å skålforme produktet før det tas på kroppen, sånn at lekkasjesperrene vender opp. 
 

4. Hvilket undertøy bruker du?Attends Stretcpants Comfort truse for inkontinensbleier

Undertøyet du bruker kan ha stor innvirkning på egenskapene til produktet. Hvis du bruker en bleiebukse eller bleie som festes rundt livet, kan du bruke disse uten truse. Men bruker du et produkt som Attends Soft, Attends for Men eller Contours Air Comfort bør du bruke en truse som gjør at produktet sitter godt på. En truse i glatt stoff vil redusere festeegenskapene, og gjøre at produktet ikke sitter som det skal. 
 
Mange menn bruker ofte løse boxershortser eller silkeboxere. Disse vil ikke gi nødvendig støtte til produktene, og de vil ikke sitte tett nok mot kroppen for å fungere optimalt. Dette vil øke risikoen for lekkasjer. Vi anbefaler å bruke tettsittende undertøy. 
 
Visste du at Attends har tre typer truser som er spesielt utviklet for bruk med inkontinensprodukter? De kan også fås på refusjon dersom du har resept på inkontinensprodukter. Les mer om trusene her 
 
 Har du flere tips? Skriv de gjerne i kommentarfeltet, og hjelp andre med å få en enklere hverdag.


Harald Rasmussen commented on 20-Feb-2019 10:53 AM
det eg anvender i dag på dagtid er pull-Ons veldig god og en behagelig bleie lett og ta av og på .kan anbefales .
om natten so bruker eg attens slip nr 9 og en god bleie .og en god bleie .jeg har brukt bleier i år rekker .
Attends As commented on 20-Feb-2019 10:59 AM
Hei,

Så fint å høre at du er fornøyd og har funnet de produktene som passer for ditt behov.

Vennlig hilsen,
Attends.
Skriv en kommentar

Captcha Image

Nylige innlegg


Tagger