Attendsbloggen

Velkommen til Attendsbloggen. Her finner du nyttige artikler om inkontinens og relaterte saker.

Småbarnsmoren Julie: livet etter tvt-operasjon

Julie fikk stressinkontinens etter fødsel av sin førstefødte, og gikk i flere år uten å søke hjelp for problemet. Etter en time hos jordmor i forbindelse med fødsel av lillebror, begynte ballen å rulle, og hun kunne endelig se frem til tvt-operasjon og forhåpentligvis et liv uten urinlekkasje. Men hvordan har det gått i etterkant?

Les del 1 i saken om Julie her

Problemer med blæretømming

Etter operasjonen opplevde Julie problemer med å kunne tømme blæren skikkelig i starten – noe hun ble fortalt var normalt. Dag 2 etter operasjonen klarte hun å tisse, og kunne forlate sykehuset for å slappe av hjemme. Etter dag 4 stoppet det opp igjen, og hun dro inn til sykehuset for å tømme blæren ved hjelp av kateter.

– Men, på dag 9 tisset jeg nesten normalt som før fødsel, forteller hun på sin Instagramkonto «Juliehole» hvor hun oppdaterer andre i samme situasjon.

På dag 15 stoppet urinen opp igjen, i forbindelse med alkoholinntak på en fest. Hun fikk tømt blæren på sykehuset igjen, og lærte hvordan hun selvkateteriserer seg.

Hun er opptatt av å informere om plagene som kan oppstå etter en operasjon, og at det kan ta litt tid før kroppen er tilbake til normalen. Men at hun har fått en helt ny hverdag etter operasjonen, er det ingen tvil om.

Angrer ikke. – et helt nytt liv!

-          Jeg har behov for å si at jeg fortsatt ikke angrer på operasjonen. Jeg kjenner på et helt nytt liv. Jeg har vært på jobb i dag, og det er helt fantastisk å kunne hoppe rundt og sprette og gjøre det du skal uten å måtte ta hensyn til noe annet. Nå når jeg i tillegg har vært på sykehuset og lært å sette kateter på meg selv, så slipper jeg å tenke på stresset i forbindelse med fest og alkohol og at det kan gå galt igjen, forsikrer hun følgerne sine.

Hun testet også en hard treningsøkt for første gang to måneder etter operasjonen, og kunne med glede meddele at hun ikke lakk en dråpe.

-          Her går det strålende. Et nytt liv, forteller hun fornøyd.

Lurer du på om tvt-operasjon kan være for deg? Kontakt legen din og be om en henvisning til uroterapeut.

Les mer om uroterapeutene på Kvinneklinikken og hvordan de jobber herAnonym commented on 17-May-2020 10:50 PM
Hei. Jeg har også gjort det samme som du, og resultatet er helt fantastisk, med tanke på inkontinens problemene. Føler jeg har fått livet tilbake. Men så kjenner jeg på noen rare smerter. Nesten som elektriske støt som kommer. Starter i underlivet og kan gå helt ned under foten. Føler det er økende. Er det noe du har kjent til?
Attends As commented on 18-May-2020 02:06 PM
Hei,

Takk for din kommentar. Så fint at du har opplevd gode resultater av operasjon. For å kontakte Julie, er det nok enklest å nå henne på instagramkontoen Juliehole. Ved plager etter operasjon bør du kontakte helsepersonell.

Vennlig hilsen,
Attends.
Skriv en kommentar

Captcha Image

Nylige innlegg


Tagger