Attendsbloggen

Velkommen til Attendsbloggen. Her finner du nyttige artikler om inkontinens og relaterte saker.

Inkontinens om natten – 6 tips for en god natts søvn

Har du urinlekkasje om natten? Da er du ikke alene. Mange sliter med inkontinens om natten når de sover.

Når du opplever nattinkontinens, er det alt annet enn avslappende å legge seg om kvelden. Bekymringene for om du kommer til å ha lekkasje i sengen, være til byrde for en eventuell partner og å måtte skifte på sengen kan være faktorer til at en god natts søvn føles fjernt. Her er noen tips som kan hjelpe deg å få en god natts søvn til tross for inkontinens.

Bruk inkontinensprodukter

Ved å bruke bind, innlegg eller bleie om natten, vil du få en ekstra sikkerhet som kan hjelpe deg å slappe av. Hvis uhellet skulle være ute, vil både du og sengen være beskyttet mot lekkasje, og du kan enkelt ta av deg produktet og kaste det på morgenen. Hvis du bruker inkontinensprodukter på dagtid, kan det være lurt å bruke et produkt med større absorpsjonskapasitet på natten. Da slipper du å stå opp og skifte, og du får en ekstra trygghet som kan hjelpe deg å slappe av. Husk at du gjerne går lenger uten å skifte på natten. Prøv deg gjerne frem for å finne det produktet som passer best for ditt behov.

Det finnes mange ulike typer inkontinensprodukter du kan bruke, se alle produktene vi har tilgjengelig her. 

Beskytt sengen din

Det kan være frustrerende å måtte skifte på sengen eller rense madrassen på grunn av lekkasje. Ved å bruke sengebeskyttelse vil du unngå at urin søler til madrassen, og du kan føle deg trygg og få en god natts søvn. Hos voksne kan produktet ligge over lakenet, men hos barn må det ligge under lakenet for å unngå at barnet ruller seg inn i det. Attends sine sengebeskyttelser er myke og behagelige og har en anti-skli bakside som gjør at produktet holder seg på plass. Du kan også få sengebeskyttelse med vinger som brettes rundt madrassen for ekstra sikkerhet - Attends Cover-Dri 80x170 cm.

Se hele utvalget av Attends Cover-Dri stol- og sengebeskyttelse her.

Unngå kaffe før leggetid

Koffein kan ha en innvirkning på blæren og er derfor bra å unngå helt, men spesielt før man skal legge seg om kvelden. I tillegg til at koffein holder deg våken, vil kaffe øke risikoen for sengevæting ettersom koffein er vanndrivende.

Begrens væskeinntaket på kvelden

Prøv å unngå å drikke særlig etter klokken 6 på kvelden. Hvis du blir tørst, bør du drikke små slurker vann istedenfor store mengder. Alkohol og juice av sitrusfrukt bør også unngås.

Tøm blæren – og tøm den igjen

Gå på toalettet to ganger før du legger deg. Før du gjør deg klar for å legge deg, tømmer du blæren. Når du er klar for sengetid og er ferdig med alt fra tannpuss til ansiktsvask, tømmer du blæren igjen rett før du skal legge deg i sengen.

Tren bekkenbunnen din

Bekkenbunnstrening består av å stramme og slappe av i bekkenbunsmusklene. Usikker på hvordan du gjør det? Prøv å stoppe urinstrålen når du tisser – da finner du de rette musklene. Det å stoppe urinstrålen anbefales ikke å gjøre jevnlig, men kun som en enkeltøvelse for å finne riktige muskler. Gjør bekkenbunnsøvelsene jevnlig for å styrke musklene og redusere risikoen for inkontinens både på dag og natt. Vi anbefaler at du kontakter helsepersonell for å være sikker på at du får tak i riktige muskler.

Se bekkenbunnsøvelser for kvinner her.

Se bekkenbunnsøvelser for menn her.

Det finnes mange grunner til at man kan oppleve inkontinens, som for eksempel svak bekkenbunnsmuskulatur, nerveskader eller som følge av sykdommer som MS, diabetes eller Parkinson. Hos menn kan grunnen også være forstørret prostata. Du bør oppsøke legen din hvis du opplever nattinkontinens og inkontinens generelt. Da vil du testes for å finne grunnen til lekkasjen eller du blir henvist videre til spesialister som kan hjelpe deg.

Du kan også være blant de som kan få inkontinensprodukter på blå resept. Les mer om dette her.Anonym commented on 10-May-2019 08:37 AM
Jeg har brukt attends tape bleier i ca. 2 mnd nå. Det er helt herligt og våkne i tørr seng. Jeg bruker suprima plastbukser nr 1218 utenpå bleien så jeg ikke har lekasjer . Disse produktene er og andbefale .
Attends As commented on 13-May-2019 11:17 AM
Hei.
Så flott å høre at du har funnet det produktet som fungerer for deg og gir deg en god natts søvn.

Vennlig hilsen,
Attends.
Anonym commented on 27-May-2020 05:41 PM
Jeg tisser på meg om natten og lekker om dagen. Skal til utredning hos urolog og får produkter på blå resept. Problemet er at bleia lekker mye. Har prøvd både slips og buksebleie. Hjelp 😥
Attends As commented on 28-May-2020 01:39 PM
Hei,

Så fint at du skal til urolog for utredning og får produkter på blå resept. For å kunne hjelpe deg med å finne riktig produkt, kan du trykke på "kontakt" øverst i menyen. Da kan vi sammen se på ulike løsninger som kan passe for ditt behov, samt hvilken livviddestørrelse du bør bruke.

Vennlig hilsen,
Attends
Knud Ivar Kristensen commented on 11-Apr-2021 04:42 PM
Hei jeg har Ukontrollert urin lekkasje som medfører ful blære tøming. Både dag og natt. Har vært til Utredning hos urolog. Og fått noe medesine som kan hjelpe over tid. Har fått blå Resept på Inkontinens produkter. Jeg bruke Attends slip regular med Inlegsbleien atens deoplus og i senga bruke jeg Atens senger Besytelse 80×170 Plus er veldig fornøyd med produkter og Bleiene holder meg tør og grei i mellom skiftene har veldig skjelden lekkasje da
Attends As commented on 12-Apr-2021 12:46 PM
Hei Knud Ivar,
Så hyggelig å høre at du er fornøyd med produktene våre og deler det villig her på bloggen vår. Tusen takk og ha en fin dag videre.

Hilsen Attends.
Skriv en kommentar

Captcha Image

Nylige innlegg


Tagger