Attendsbloggen

Velkommen til Attendsbloggen. Her finner du nyttige artikler om inkontinens og relaterte saker.

Hvordan velge riktige produkter for din inkontinens

Hvilket produkt skal du velge for din type urinlekkasje eller inkontinens? Har du mindre urinlekkasjer, eller har du ingen kontroll på blæren? Lekker du kanskje mer om natten? Spørsmålene er mange. Her er tre tips som vil hjelpe deg på veien. I tillegg har vi tre bonustips nederst i artikkelen.

1. Velg riktig nummer / oppsugingsevne

Attends sine produkter er delt inn i numrene 0 – 10, hvor 0 er for små dråper, og 10 er for de som ikke har noe kontroll på blæren og/eller har avføringsinkontinens. Alle produktene med like numre kan ta like mye væske – enten det er bindet Soft 3, Attends For Men 3 eller bleiebuksen Pull-Ons Discreet 3. Det er bare formen på produktet som er annerledes. Prøv vår produktveilederfor å finne det produktet som passer best for ditt behov.

2. Finn din størrelse

For å unngå lekkasje er det viktig at produktet sitter godt mot kroppen. Bruker du et bleieprodukt slik som Attends Pull-OnsAttends SlipAttends Flex eller Attends Adjustable er det viktig at du måler liv-og hoftevidde. Velg det største målet, og finn din størrelse ut fra det. På alle produktsidene på attends.no står målene oppgitt.

Se alle våre produkter her                                                                                                                                                               

 3. Bruk tettsittende undertøy

Tettsittende undertøy som sitter godt mot kroppen er viktig når man har inkontinens. Det fordi man bedre hindrer lekkasje og holder bindet eller bleien på plass. Mange velger å bruke Attends sine truser som er spesiallaget for våre produkter, mens noen velger å bruke eget undertøy som sitter tett mot kroppen. Visste du at våre truser kan fås på refusjon?
 
LES OGSÅ! Hvordan fungerer blå resept for inkontinensprodukter?   

HUSK! Ta alltid livviddemål for å finne riktig trusestørrelse. Det samme gjelder for våre alt-i-ett bleier.

Ekstra beskyttelse i sengen

Cover-Dri stol-og sengebeskyttelse kommer i flere forskjellige typer, både med og uten vinger. Dette er en kladd som legges i seng eller stol for ekstra beskyttelse. Den kommer også i en hendig reiseforpakning som er perfekt for ferieturer.

Du kan behøve flere produkter 

Selv om du har funnet ditt perfekte produkt for dagtid, kan det hende du trenger et annet for natten. Da kan du velge mellom produkter med ulik kapasitet. Bruk nummersystemet vårt som veiledning. Noen opplever bare urinlekkasje når de anstrenger seg, og behøver derfor ikke ekstra beskyttelse om natten.

Spesialkremer for sensitiv hud

Har man inkontinens, kan man oppleve irritert hud blant annet som følge av urinsalter mot kroppen. Attends Barrierespray inneholder gode ingredienser som sink, panthenol, bivoks og tokoferol passer perfekt ved hudutslett. Rist godt, spray på og ta på bleien. Har du blå resept på inkontinensprodukter, kan du få barrieresprayen på samme resept.

Se også vår komplette hudpleieserie som er spesialtilpasset sensitiv hud.

Det finnes ingen fasit – prøv deg frem og velg de produktene som passer deg og din situasjon. Be gjerne apotek/bandagist eller helsepersonell om råd. Har du noen egne tips eller innspill? Legg gjerne igjen en kommentar under. 

     Harald Rasmussen commented on 02-Jan-2018 04:06 PM
eg klarer å leve med det for produktene er veldig bra
Men eg savner en størrelse på slip attens 9 l det skulle vert en størrelse til i den serien 9 xl .så kommer 10 l i slipp .den kan verte lit i det største laget
Anita commented on 19-Feb-2019 02:42 PM
Har prøvd attends for noen år siden. I og med at eg må bruke bind døgnet rundt blir det fort klamt. Tålte ikke deres produkter siden det viste seg og være plast/ latex i produktene. Er dette skifta ut?
Attends As commented on 19-Feb-2019 03:04 PM
Hei Anita.

Ingen av Attends sine produkter har latex. Baksiden av bindene har pustende polypropylene film for å holde væsken inne, samt laminat av nonwoven utenpå dette.

Vi kan gjerne sende deg en vareprøve sånn at du kan teste?

Vennlig hilsen,
Attends
Skriv en kommentar

Captcha Image

Nylige innlegg


Tagger